Αιθέριο Έλαιο Κανέλα Φλοιός - Cinnamon Bark Cinnamomum zeylanicum

Κωδικός Προϊόντος: 1234
Άμεσα Διαθέσιμο / Παράδοση 1-3 Ημέρες

4,90€


Αιθέριο έλαιο Κανέλα Φλοιός - Essential oil Cinnamon Bark (Cinnamomum zeylanicum Oil)

INCI Name: Cinnamomum zeylanicum oil

Το αιθέριο έλαιο φλοιού κανέλας προέρχεται από τον φλοιό του φυτού με βοτανική ονομασία Cinnamomum zeylanicum μέσω της διαδικασίας απόσταξης με ατμό. Το χρώμα του ελαίου είναι κίτρινο ή καφέ και το άρωμά του είναι πικάντικο και ξυλώδες. Το έλαιο χρησιμοποιείται ευρέως στην αρωματοθεραπεία και το άρωμά του είναι γνωστό κι αγαπημένο.

Χρήση και οφέλη από την αρχαιότητα

- Το αιθέριο έλαιο κανέλας χρησιμοποιείται πολύ συχνά σαν Α’ Ύλη στην παρασκευή σαπουνιών, λοσιόν και κρεμών λόγω του ευχάριστου αρώματός του.

- Η κανέλα αλλά και το αιθέριο έλαιό της χρησιμοποιούνται σε προϊόντα που έχουν αντιμυκητιασικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.

- Τα τελευταία χρόνια τη συναντάμε σαν συστατικό σε προϊόντα που δρουν κατά της κυτταρίτιδας.

- Λόγω του έντονου, γλυκού αρώματός του, συχνά αποτελεί επιλογή για τον αρωματισμό χώρου, καθώς προσδίδει αίσθηση ζεστασιάς.

Το αιθέριο έλαιο κανέλας ταιριάζει πολύ καλά με το γαρύφαλλο, το κάρδαμο, το τζίντζερ, τη βενζόη, τη λεβάντα, το δεντρολίβανο, το θυμάρι και το γκρέιπφρουτ.

Τα αιθέρια έλαια της Nostos Pure είναι φυσικά και προέρχονται από επιλεγμένους προμηθευτές απ' όλο τον κόσμο. Συνοδεύονται από τα απαραίτητα Πιστοποιητικά Ανάλυσης και Δελτία Δεδομένων Ασφαλείας ώστε να εξασφαλίζουμε την ποιότητά τους.

Ασφαλής χρήση

Μην χρησιμοποιείτε τα αιθέρια έλαια στο σώμα.

Χρησιμοποιήστε ένα έλαιο βάσης όπως: αμυγδαλέλαιο, τζοτζόμπα κ.α. και ρίξτε σε αναλογία 10ml (έλαιο βάσης), έως 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο.

Όλα τα αιθέρια έλαια είναι αρκετά ερεθιστικά για το δέρμα και πρέπει να αποφεύγονται από εγκύους και παιδιά κάτω των 5 ετών, ενώ άτομα με καρδιοπάθειες και υπέρταση να τα χρησιμοποιούν με προσοχή και ιατρική συμβουλή.

Μην εκτίθεστε στον ήλιο όταν έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο αιθέριο έλαιο από εσπεριδοειδή όπως (Λεμόνι, Πορτοκάλι κ.α.) για 12 ώρες γιατί δημιουργούν ερεθισμούς του δέρματος και φωτοευαισθησία.

Οι πληροφορίες που δίνονται για το προϊόν έχουν αντληθεί από επιστημονική βιβλιογραφία, συγγράμματα βοτανολογίας και έρευνες. Το προϊόν δεν είναι φάρμακο, ούτε υποκαθιστά την φαρμακευτική αγωγή. Εάν δεν είστε σίγουροι για το προϊόν που θέλετε, συμβουλευτείτε  τον γιατρό η τον φαρμακοποιό σας πριν προβείτε σε αγορά, διαφορετικά αποδέχεστε ότι αγοράζετε το προϊόν με δική σας ευθύνη.

Αποθηκεύστε σε ξηρό και δροσερό μέρος. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. Store in a cool and dry place. Keep out of reach of children.

kanela.png

  • Cinnamomum zeylanicum

  • Συμβατικό

Επιλέξτε τη λίστα για αποθήκευση

Αποθήκευση

CLose menu