Σιρόπι Σφένδαμου Βio 189ml

6,80€

Κωδικός προϊόντος: 927
Καθαρός βάρος: 250 gr
Ποσότητα: 189 ml

Περιγραφή


ΣΙΡΟΠΙ ΣΦΕΝΔΑΜΟΥ ΒΙΟ 187ml

Σιρόπι σφενδάμου φτιάχνεται από τον χυμό των δέντρων maple. Στο κρύο κλίμα του Καναδά που αναπτύσσονται τα δέντρα αποθηκεύουν άμυλο στις ρίζες και στον κορμό τους πριν από τον Χειμώνα.
Αρχές της Άνοιξης και για λίγες μόνο εβδομάδες καθώς σταδιακά σκουραίνει και πικραίνει κάνουν τρύπες στους κορμούς των δέντρων και συγκεντρώνουν τον χυμός σε κουβάδες.

Το σιρόπι σφενδάμου μετά την περισυλλογή του θερμαίνεται για να αποβάλει το νερό που περιέχει στη φυσική του μορφή.
Σήμερα η ονομασία προστατεύεται, και υπάρχουν βαθμοί που δίνονται για να διακρίνει κανείς την ποιότητά τους.
Extra Light, Grade A και Grade Β.
Η καλύτερη είναι η Εxtra Light και είναι η πρώιμη, η πρώτη συγκομιδή.Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του είναι η περιεκτικότητα του σε μαγγάνιο και ψευδάργυρο, επίσης να γνωρίζετε ότι τα δύο κουταλάκια του γλυκού αποδίδουν και 34 θερμίδες

Το σιρόπι σφενδάμου είναι ένα υγιεινό γλυκαντικό, πλούσιο σε διατροφικά στοιχεία, που συνοδεύει μούσλι, ροφήματα, πουτίγκες, επιδόρπια, γιαούρτι κ.α.
Η διαφορά του από το μέλι είναι ότι όταν θερμανθεί δεν χάνει τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά του.

Το νόστιμο αυτό γλυκαντικό είναι αντιοξειδωτικό και περιέχει ριβοφλαβίνη, που είναι απαραίτητη για την παραγωγή ενέργειας. Επίσης περιέχει αρκετό ψευδάργυρο, αλλά και ασβέστιο. Τόσο η υφή όσο και η γεύση του ταιριάζουν πολύ με το παγωτό ή με το γιαούρτι μας.

Διατροφικά στοιχεία ανά 100γρ.: Ενέργεια: 1129kj/270kcal - Πρωτεϊνες: 0γρ. - Ίνες: 0γρ. - Υδατάνθρακες: 67γρ. Εκ των οποίων σάκχαρα : 58g- Λίπη: 0γρ. Εκ των οποίων κορεσμένα: 0gr- Αλάτι: 0mg

Παρόμοια προϊόντα

Στέβια Υγρή 90ml
Στέβια Υγρή 90ml

Τα γλυκαντικά που προέρχονται από στέβια αποδίδουν μηδενικές θερμίδες και μπορούν να αποτελέσουν επιλογή για τους ανθρώπους που θέλουν να μειώσουν ή να διατηρήσουν το βάρος τους.

5.30€

Πετιμέζι σταφυλιού bio
Πετιμέζι σταφυλιού bio

Χρησιμοποιείται για την παραδοσιακών προϊόντων όπως τη μουσταλευριά, τα μουστοκούλουρα, την πετιμεζόπητα.

6.40€

Μέλι Με Μαστίχα Χίου
Μέλι Με Μαστίχα Χίου

Ίσως ο πιο δυνατός και υγιεινός συνδυασμός ωφέλιμων ιδιοτήτων για την ευεξία και τη καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.

10.70€

Σιρόπι Σφένδαμου 250ml
Σιρόπι Σφένδαμου 250ml

Το σιρόπι σφενδάμου είναι ένα υγιεινό γλυκαντικό, πλούσιο σε διατροφικά στοιχεία, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σφένδαμου είναι η περιεκτικότητα του σε μαγγάνιο και ψευδάργυρο,

9.10€