Τσουκνίδα Φύλλο - Nettle Leaf

Urtica Dioica

1,50€

στυπτικό και αιμοστατικό, βοηθά στον πολλαπλασιασμό των ερυθρών κυττάρων του αίματος, καθαρίζει το αίμα και απομακρύνει τις τοξίνες

Κωδικός προϊόντος: 84

Συσκευασία

Περιγραφή

Τσουκνίδα Φύλλο - Nettle Leaf (Urtica Dioica)

Η τσουκνίδα ανήκει στα προσαρμογόνα βότανα (προσαρμόζονται στον οργανισμό ανάλογα με το τη ζητάει εκείνη την στιγμή), βοηθά στην αναιμία, θεραπεύει τον προστάτη, προλαμβάνει τον σχηματισμό λίθων στα νεφρά και τη χολή, βοηθά στην καλή απορρόφηση του σιδήρου από τον οργανισμό,  αντιδιαβητικό και αντιοξειδωτικό, σπασμολυτικό, δρα θεραπευτικά σε παράλυση, στυπτικό και αιμοστατικό, βοηθά στον πολλαπλασιασμό των ερυθρών κυττάρων του αίματος, καθαρίζει το αίμα και απομακρύνει τις τοξίνες του οργανισμού, αντιφλεγμονώδες και τονωτικό του ουροποιητικού συστήματος, δρα στην κατακράτηση ούρων, μειώνει το ουρικό οξύ, κατά της αρθρίτιδας, για διαταραχές εντέρου, τονώνει τη λειτουργία του συκωτιού αλλά και κατά της παχυσαρκίας και της κυτταρρίτιδας. Χρησιμεύει στις δερματικές παθήσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από έγκυες και θηλάζουσες, επίσης χρησιμοποιείται κατά της υπέρτασης, κατά της χολολιθίασης, της κυστίτιδας και της νυχτερινής ενούρησης. Η τσουκνίδα χρησιμοποιείται και ως αντισταμινικό, ρυθμίζει τη λειτουργία των αδένων.

Συνταγή:

Για μια κούπα τσαγιού ρίξτε σε ζεστό νερό (80-90 C) ένα κουταλάκι (του γλυκού) από το βότανο και σκεπάστε το για 5'-8' λεπτά ώστε να κρατήσετε τους υδρατμούς μέσα στην κούπα, στη συνέχεια σουρώνουμε και σερβίρουμε. Συμπληρώνουμε αν θέλουμε μέλι, γάλα, η λεμόνι κλπ. Πίνουμε 2-3 κούπες του τσαγιού ημερησίως.

Αν δεν έχετε χρόνο να βράσετε τσάι από Τσουκνίδα, δοκιμάστε το βάμμα από Τσουκνίδα, θα το βρείτε στα σχετικά προϊόντα. Πατήστε εδώ

Τα βότανα δεν κάνουν θαύματα  χωρίς να προσέξουμε την διατροφή μας, τον τρόπο ζωής μας και την φυσική μας δραστηριότητα.

Προφυλάξεις:

Οι πληροφορίες που δίνονται για τα βότανα και τις ιδιότητες τους έχουν αντληθεί από βιβλία, συγγράμματα βοτανολογίας και έρευνες. Δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική συμβουλή ή συνταγή.

Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ή σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς τη γνώμη ιατρού.

Διατήρηση βοτάνων:

Για να έχουν μεγαλύτερη απόδοση θρεπτικών συστατικών άλλα και όλων των αρωμάτων τους,  τα βότανα θα πρέπει να τα διατηρούμε σε γυάλινα βάζα και σε σκιερό, σκοτεινό και δροσερό μέρος.


Παρόμοια προϊόντα

Μολόχα Ανθοί - Mallow
Μολόχα Ανθοί - Mallow

είναι κατάλληλη για αποτοξίνωση του οργανισμού, μετά από μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ

2.30€

Κολλιτσίδα Φύλλο - Burdock
Κολλιτσίδα Φύλλο - Burdock

βοηθά στην αποτοξίνωση και τον καθαρισμό του αίματος, βοηθώντας παράλληλα και τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα,

1.50€

Καλέντουλα - Calendula (Marigold)
Καλέντουλα - Calendula (Marigold)

Εξωτερικά χορηγείται ως η κορτιζόνη της φύσης, καθαρίζει τα σπλάχνα από χημικά φάρμακα

1.60€

Λουίζα Φύλλα - Lemon Verbena Leaf
Λουίζα Φύλλα - Lemon Verbena Leaf

βοηθά στο αδυνάτισμα, στην κατακράτηση υγρών και στη μείωση της κυτταρίτιδας

1.50€

Λυκοπόδιο - wolf's claw
Λυκοπόδιο - wolf's claw

βοηθά σε γαστρεντερικά προβλήματα όπως: καούρα, τυμπανισμός, χολολιθιάσεις. Ενισχύει το ουροποιητικό σύστημα μειώνοντας τις ουρολοιμώξεις και τις νεφρολιθιάσεις

1.90€