Ταραξάκο

2,20€

(διεγείρει τη ροή της χολής και ελαττώνει την χολολιθίαση), είναι καλό διουρητικό και αντισηπτικό του ουροποιητικού συστήματος, βοηθά σε περιπτώσεις κατακράτησης υγρών

Κωδικός προϊόντος: 81
Καθαρός βάρος: 50 gr

dd-to-cart-btn btn-grn" data-id="81">ΜΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ

Περιγραφή

Το ταραξάκο είναι θρεπτικό βότανο (διεγείρει τη ροή της χολής και ελαττώνει την χολολιθίαση), είναι καλό διουρητικό και αντισηπτικό του ουροποιητικού συστήματος, βοηθά σε περιπτώσεις κατακράτησης υγρών και στις λιθιάσεις του, αντιοξειδωτικό, αντιμυτισιακό, αντιφλεγμονώδες, αντιμετωπίζει τα προβλήματα του αναπνευστικού, είναι τονωτικό, χωνευτικό, υπακτικό, στομαχικό και καθαρτικό του αίματος, καθαρίζει τον οργανισμό, το αίμα και τους ιστούς απο τις βλαβερές τοξίνες.Μειώνει την χοληστερίνη, ανακουφίζει από πόνους των οστών, των αρθρώσεων και της αρθρίτιδας, ρυθμίζει το σάκχαρο του αίματος, είναι κατά της αρτηριοσκλήρυνσης, βοηθά σε δερματικές παθήσεις και ευεργετεί τα νεφρά. 

Συνταγή:

Για μια κούπα τσαγιού ρίξτε σε ζεστό νερό (80-90 C) ένα κουταλάκι (του γλυκού) από το βότανο και σκεπάστε το για 5'-8' λεπτά ώστε να κρατήσετε τους υδρατμούς μέσα στην κούπα, στη συνέχεια σουρώνουμε και σερβίρουμε. Συμπληρώνουμε αν θέλουμε μέλι, γάλα, η λεμόνι κλπ. Πίνουμε 2-3 κούπες του τσαγιού ημερησίως.

Αν δεν έχετε χρόνο να βράσετε τσάι από Ταραξάκο, δοκιμάστε το βάμμα από Ταραξάκο, θα το βρείτε στα σχετικά προϊόντα.

Προφυλάξεις:

Οι πληροφορίες που δίνονται για τα βότανα και τις ιδιότητες τους έχουν αντληθεί από βιβλία, συγγράμματα βοτανολογίας και έρευνες. Δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση ιατρική συμβουλή ή συνταγή.

Μην χρησιμοποιείτε βότανα κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης ή σε συνδυασμό με άλλα φάρμακα ακόμα και συμπληρώματα χωρίς τη γνώμη ιατρού.

Διατήρηση βοτάνων:

Για να έχουν μεγαλύτερη απόδοση θρεπτικών συστατικών άλλα και όλων των αρωμάτων τους,  τα βότανα θα πρέπει να τα διατηρούμε σε γυάλινα βάζα και σε σκιερό, σκοτεινό και δροσερό μέρος.


Παρόμοια προϊόντα

ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Ελίχρυσος (αμάρανθος)
Ελίχρυσος (αμάρανθος)

Ενεργοποιεί την κυκλοφορία της επιδερμίδας, μειώνει τις κοκκινίλες και τους μαύρους κύκλους

2.50€

Εχινάκεια (λουλούδι)
Εχινάκεια (λουλούδι)

Ισχυρό ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος

1.70€

Κέδρος (Άρκευθος)
Κέδρος (Άρκευθος)

χρησιμοποιείται ως διουρητικό, για παθήσεις της ουροδόχου κίστης, στη θεραπεία ρευματισμών

2.30€

Πλατανόμηλα Καρποί
Πλατανόμηλα Καρποί

χρησιμοποιούνται κυρίως για την καλύτερη λειτουργία του προστάτη

1.50€

Αλθαία (Δενδρομολόχα) Ρίζα
Αλθαία (Δενδρομολόχα) Ρίζα

ωφελεί στις φλεγμονές του πεπτικού συστήματος, σε εντερικά προβλήματα, κολίτιδα, έλκος στομάχου και φλεγμονές της στοματικής κοιλότητας

2.20€