Λόγω των έκτακτων μέτρων για τον COVID-19, ενδέχεται να υπάρχουν πιθανές καθυστερήσεις στις παραδόσεις των παραγγελιών.

Αιθέριο Έλαιο Μοσχοκάρυδο - Nutmeg

Myristica fragrans

3,70€

Είναι αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των μυϊκών αλλά και ρευματικών πόνων όταν γίνεται εξωτερική χρήση.

Κωδικός προϊόντος: 974

Διαθεσιμότητα: Επιλέξτε πρώτα ποσότητα

Συσκευασία

Περιγραφή

Αιθέριο Έλαιο Μοσχοκάρυδο– Nutmeg Essential Oil (Myristica fragrans)

Το αιθέριο έλαιο Μοσχοκάρυδο λαμβάνεται από τους καρπούς του φυτού μοσχοκαρυδιάς, με βοτανική ονομασία Myristica fragrans. Το έλαιο έχει χρώμα ανοιχτό κίτρινο έως καφεκίτρινο και χαρακτηρίζεται από την ζεστή και πικάντικη μυρωδιά του. Λόγω των αντισηπτικών και αντιοξειδωτικών ιδιοτήτων του είναι κατάλληλο για χρήση στο δέρμα. Ακόμη χρησιμοποιείται σε καλλυντικά και αρώματα. Συναντάται ευρέως σε βιομηχανίες σαπουνιών και απορρυπαντικών. Το συγκεκριμένο αιθέριο έλαιο δεν είναι τοξικό και ερεθιστικό.

Χρήση και οφέλη

-Το αιθέριο έλαιο μοσχοκαρυδιάς είναι αναλγητικό, αντιοξειδωτικό και αντισηπτικό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξωτερικά για εγκαύματα και μώλωπες.

-Μπορεί να καταναλωθεί για να περιορίσει τον πυρετό τη ναυτία και τη δυσπεψία.

-Χρησιμοποιείται ευρέως σε προϊόντα περιποίησης δέρματος όπως καλλυντικά και αρώματα.

-Βοηθά στην καταπολέμηση της δυσεντερίας, της δυσπεψίας και της διάρροιας ενώ βοηθά στην αποκατάσταση της χλωρίδας του εντέρου.

-Είναι αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των μυϊκών αλλά και ρευματικών πόνων όταν γίνεται εξωτερική χρήση.

-Λόγω της αντισηπτικής του ιδιότητας χρησιμοποιείται στην παραγωγή σαπουνιών.

Χώρα προέλευσης: Ισπανία

Ασφαλής χρήση

Όλα τα αιθέρια έλαια είναι πολύ δυνατά και πρέπει να αποφεύγονται από εγκύους και παιδιά κάτω των 5 ετών, ενώ άτομα με καρδιοπάθειες και υπέρταση να τα χρησιμοποιούν με προσοχή και ιατρική συμβουλή.

Μην εκτίθεστε στον ήλιο όταν έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο αιθέριο έλαιο από εσπεριδοειδή όπως (Λεμόνι, Πορτοκάλι κ.α.) για 5 ώρες γιατί δημιουργεί ερεθισμούς του δέρματος και φωτοευαισθησία.

Οι πληροφορίες που δίνονται για το προϊόν έχουν αντληθεί από βιβλία και διάφορα συγγράμματα βοτανολογίας και έρευνες. Το προϊόν δεν είναι φάρμακο, ούτε υποκαθιστά την φαρμακευτική αγωγή. Εάν δεν είστε σίγουροι για το προϊόν που θέλετε, συμβουλευτείτε  τον γιατρό η τον φαρμακοποιό σας πριν προβείτε σε αγορά, διαφορετικά αποδέχεστε ότι αγοράζετε το προϊόν με δική σας ευθύνη.

Αποθηκεύστε σε ξηρό και δροσερό μέρος. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. Store in cool and dry place. Keep out of reach of children.

Παρόμοια προϊόντα

Αιθέριο Έλαιο Γιασεμί 5% Σε Jojoba (G)
Αιθέριο Έλαιο Γιασεμί 5% Σε Jojoba (G)

Για την μείωση της κατάθλιψης, την μείωση της νευρικότητας.

9.20€

Αιθέριο Έλαιο Γεράνι - Geranium
Αιθέριο Έλαιο Γεράνι - Geranium

Βοηθά στην εξισορρόπηση της παραγωγής στιγμάτων στο δέρμα

3.90€

Αιθέριο Έλαιο Υάκινθος 5% Σε Grapeseed
Αιθέριο Έλαιο Υάκινθος 5% Σε Grapeseed

Έχει ηρεμιστικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.

9.20€

Αιθέριο Έλαιο Πορτοκάλι - Orange
Αιθέριο Έλαιο Πορτοκάλι - Orange

Ιδανικό για τον καθαρισμό του δέρματος από τις τοξίνες

2.30€

Αιθέριο Έλαιο Βάλσαμο Περού - Balsam Peru
Αιθέριο Έλαιο Βάλσαμο Περού - Balsam Peru

Στην αρωματοθεραπεία δρα ενάντια στο στρες και μειώνει την ένταση.

12.80€