Λόγω των έκτακτων μέτρων για τον COVID-19, ενδέχεται να υπάρχουν πιθανές καθυστερήσεις στις παραδόσεις των παραγγελιών.

Καστορέλαιο - Castor Oil

Ricinus Communis

3,00€

Από τα πιο γνωστά έλαια για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Κωδικός προϊόντος: 413

Διαθεσιμότητα: Επιλέξτε πρώτα ποσότητα

Συσκευασία

Περιγραφή

Φυτικό Καστορέλαιο - Castor Oil (Ricinus Communis)

Τα φυτικά έλαια είναι εξαιρετικές πηγές για την αραίωση αρκετών αιθέριων ελαίων για θεραπευτικές εφαρμογές. Αυτές οι βάσεις προέρχονται από λαχανικά, ξηρούς καρπούς, λουλούδια, σπόρους, φρούτα και άλλα μέρη δέντρων.

Το καστορέλαιο παράγεται με την μέθοδο της ψυχρής έκθλιψης. Το προερχόμενο έλαιο είναι γενικά άχρωμο αλλά μερικές φορές μπορεί να διαφέρει, από απαλό κίτρινο έως κιτρινωπό χρώμα. Έχει την ιδιότητα να συγκρατεί την υγρασία της επιδερμίδας εμποδίζοντας την αφυδάτωση και την πρόωρη γήρανσή της. Είναι ιδανικό για την περιποίηση επιδερμίδας αλλά και για βαθύ καθαρισμό, κατάλληλο για την αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων όπως έκζεμα και περιπτώσεις ακμής, έχει αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση χάρη στα πλούσια Ω9 λιπαρά οξέα (κικινελαϊκο οξύ) και την Βιταμίνη Ε που περιέχει.

Είναι από τα πιο γνωστά έλαια για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Συμβάλλει στην ανάπτυξη των μαλλιών ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τους θύλακες προλαμβάνοντας την τριχόπτωση. Επίσης δυναμώνει τα μαλλιά, τους χαρίζει λάμψη, ενυδατώνει τα ξηρά και ταλαιπωρημένα μαλλιά και μειώνει την ψαλίδα.

Χρήση και Οφέλη

- Το καστορέλαιο χρησιμοποιείται ευρέως από τις βιομηχανίες καλλυντικών, στην παραγωγή των προϊόντων φροντίδας του δέρματος και κυρίως κρέμες νύχτας και ενυδατικές.

- Είναι γνωστό ότι είναι ευεργετικό για την ανάπτυξη των μαλλιών, την μείωση της πιτυρίδας και την ανακούφιση του τριχωτού της κεφαλής από την φαγούρα. 

- Το καστορέλαιο έχει ανακουφιστική ιδιότητα στον πόνο και είναι γνωστό για τον αντιφλεγμονώδη χαρακτήρα του.

- Το κικινελαϊκό οξύ που περιέχει χρησιμοποιείται για την παρασκευή σαπουνιών, κεριών και αρωμάτων.

- Συμβάλλει στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης , ενισχύει τους θύλακες και βοηθά στην γρήγορη ανάπτυξη των μαλλιών.

Tips:

-Χρησιμοποιήστε το σαν μάσκα μαλλιών. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα στο τριχωτό της κεφαλής και κάντε μασάζ για λίγα λεπτά. Κατόπιν απλώστε κατά μήκος των μαλλιών, σκεπάστε τα, αφήστε το προϊόν να δράσει τουλάχιστον μια ώρα και στη συνέχεια λουστείτε. 

-Για πυκνές και μακριές βλεφαρίδες εφαρμόστε πριν τον ύπνο με ένα βαμβάκι ή ένα βουρτσάκι. Προσοχή, να μην έρχεται σε επαφή με το εσωτερικό του ματιού. 

- Συνδύασέ το με αιθέρια έλαια της επιλογής σου ώστε να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Προσοχή: Το Καστορέλαιο προορίζεται μόνο για εξωτερική χρήση.

Τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπή προς παρασκευή σκευασμάτων ή καλλυντικών.

Οι πληροφορίες που δίνονται για το προϊόν έχουν αντληθεί από βιβλία και διάφορα συγγράμματα βοτανολογίας και έρευνες. Το προϊόν δεν είναι φάρμακο, ούτε υποκαθιστά την φαρμακευτική αγωγή. Εάν δεν είστε σίγουροι για το προϊόν που θέλετε, συμβουλευτείτε  τον γιατρό η τον φαρμακοποιό σας πριν προβείτε σε αγορά, διαφορετικά αποδέχεστε ότι αγοράζετε το προϊόν με δική σας ευθύνη.

Αποθηκεύστε σε ξηρό και δροσερό μέρος. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. Store in a cool and dry place. Keep out of reach of children.

Παρόμοια προϊόντα

Φυτικό Έλαιο Θυμάρι
Φυτικό Έλαιο Θυμάρι

Καταπολεμά τραυματισμούς, δερματικές παθήσεις και μυοσκελετικούς πόνους.

3.20€

Φυτικό Έλαιο Κισσός - Zea Mays Oil
Φυτικό Έλαιο Κισσός - Zea Mays Oil

Για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους

5.60€

ΕΞΑΝΤΛΗΜΕΝΟ
Φυτικό Έλαιο Neem Oil
Φυτικό Έλαιο Neem Oil

Μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές του προσώπου.

4.10€

Βιζόν Έλαιο
Βιζόν Έλαιο

Μειώνει τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

10.40€

Φυτικό Έλαιο Ευκάλυπτος - Eucalyptus Oil
Φυτικό Έλαιο Ευκάλυπτος - Eucalyptus Oil

Για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού

3.20€