Καρότο - Carrot

Daucus Carota

7,20€

Αναζωογονεί και τονώνει το δέρμα

Κωδικός προϊόντος: 549

Συσκευασία

Περιγραφή

Αιθέριο Έλαιο Καρότο (Σπόροι) - Essential Oil Carrot Seed (Daucus Carota)

Το αιθέριο έλαιο του καρότου λαμβάνεται από το φυτό Daucus Carota. Αυτό το αιθέριο έλαιο λαμβάνεται μέσω των αποξηραμένων σπόρων  του φυτού, με την διαδικασία της απόσταξης με ατμό.

Χρήση και Οφέλη

- Το αιθέριο έλαιο των σπόρων του καρότου επιδρά αποτοξινωτικά στο ήπαρ και βοηθά επίσης στην καταπολέμηση του ίκτερου, ενώ ταυτόχρονα  βοηθά στον καθαρισμό του πεπτικού συστήματος και του σώματος.

- Αυτό το έλαιο είναι χρήσιμο για προβλήματα όπως, αρθρίτιδα, ουρική αρθρίτιδα, οίδημα, ρευματισμούς και την συσσώρευση των τοξινών ιδιαίτερα στους μυς και τις αρθρώσεις.

- Επίσης βοηθά στην ενίσχυση των βλεννογόνων που είναι στη μύτη, τον λαιμό και τους πνεύμονες, έτσι προσφέρει μια ευεργετική επίδραση σε διάφορα προβλήματα όπως η βρογχίτιδα και η γρίπη.

- Το έλαιο ανακουφίζει από την κατακράτηση υγρών και φαίνεται να είναι πολύ ευεργετικό στις περιπτώσεις της ανορεξίας.

- Το αιθέριο έλαιο των σπόρων του καρότου αναζωογονεί και τονώνει το δέρμα, βοηθά σε περιπτώσεις δερματίτιδας, εκζέματος και εξανθήματος.

Θεραπευτικές Ιδιότητες

Οι θεραπευτικές ιδιότητες του ελαίου είναι, αντισηπτικό, διουρητικό, ηπατικό, διεγερτικό και τονωτικό.

Ασφαλής χρήση

Μην χρησιμοποιείτε τα αιθέρια έλαια αδιάλυτα στο σώμα. Χρησιμοποιήστε ένα έλαιο βάσης όπως: αμυγδαλέλαιο, τζοτζόμπα κ.α. και ρίξτε σε αναλογία 10ml (έλαιο βάσης), έως 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο.

Τα αιθέρια έλαια δεν πίνονται (πλην της ρίγανης, βλέπε αιθέριο έλαιο ρίγανης), αραιώνουν σε έλαιο βάσης.

Όλα τα αιθέρια έλαια είναι πολύ δυνατά και πρέπει να αποφεύγονται από εγκύους και παιδιά κάτω των 5 ετών, ενώ άτομα με καρδιοπάθειες και υπέρταση να τα χρησιμοποιούν με προσοχή και ιατρική συμβουλή.

Μην εκτίθεστε στον ήλιο όταν έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο αιθέριο έλαιο από εσπεριδοειδή όπως (Λεμόνι, Πορτοκάλι κ.α.) για 5 ώρες γιατί δημιουργεί ερεθισμούς του δέρματος και φωτοευαισθησία.

Οι πληροφορίες που δίνονται για το προϊόν έχουν αντληθεί από βιβλία και διάφορα συγγράμματα βοτανολογίας και έρευνες. Το προϊόν δεν είναι φάρμακο, ούτε υποκαθιστά την φαρμακευτική αγωγή. Εάν δεν είστε σίγουροι για το προϊόν που θέλετε, συμβουλευτείτε  τον γιατρό η τον φαρμακοποιό σας πριν προβείτε σε αγορά, διαφορετικά αποδέχεστε ότι αγοράζετε το προϊόν με δική σας ευθύνη.

Αποθηκεύστε σε ξηρό και δροσερό μέρος. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. Store in cool and dry place. Keep out of reach of children.

Παρόμοια προϊόντα

Δυόσμος - Spearmint
Δυόσμος - Spearmint

στην αντιμετώπιση της κόπωσης, των πονοκεφάλων, των ημικρανιών, της νευρικότητας

3.10€

Taramira
Taramira

5.90€

Φασκόμηλο
Φασκόμηλο

Διεγερτικό με τονωτικές ιδιότητες

4.20€

Λιβάνι
Λιβάνι

Καθαρίζει τους πνεύμονες και βοηθά στη δύσπνοια

7.10€

Μανόλια - Magnolia
Μανόλια - Magnolia

Για την ανάπτυξη και την λάμψη των μαλλιών

4.80€