Αιθέριο Έλαιο Καμφορά - Camphor

Cinnamomum camphora

2,40€

Κατάλληλο για την μείωση των μυϊκών πόνων, της αρθρίτιδας αλλά και των ρευματισμών

Κωδικός προϊόντος: 126

Διαθεσιμότητα: Επιλέξτε πρώτα ποσότητα

Συσκευασία

Περιγραφή

Αιθέριο έλαιο καμφορά - Essential oil Camphor (Cinnamomum camphora)

Το βοτανικό όνομα του ελαίου καμφοράς είναι Cinnamomum camphora. Καλλιεργείτε στην Αυστραλία, την Κίνα, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν. Η διάρκεια ζωής του δέντρου καμφορά είναι 1200 έτη, ενώ για την εξαγωγή του αιθέριου ελαίου το δέντρο πρέπει να είναι τουλάχιστον 50 χρονών. Τα μέρη που χρησιμοποιούνται για την εξαγωγή του ελαίου μέσω της διαδικασίας της απόσταξης με ατμό είναι κλαδιά, μίσχοι, τμήματα στελεχών της ρίζας και μικρά κομμάτια ξύλου, τα οποία δίνουν σκούρο καφέ, κίτρινο και λευκό χρώμα στο έλαιο. Είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε πως ούτε τα φύλλα, ούτε οι σπόροι είναι υπεύθυνοι για την εξαγωγή του ελαίου. Το αιθέριο έλαιο καμφοράς βγάζει ένα χαλαρωτικό, φρέσκο άρωμα. Το αιθέριο έλαιο της καμφοράς είναι κατάλληλο για την μείωση των μυϊκών πόνων, της αρθρίτιδας αλλά και των ρευματισμών, επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δερματικές παθήσεις σαν αντισηπτικό.

Χρήση και οφέλη

- Το αιθέριο έλαιο καμφοράς είναι το πιο απαραίτητο έλαιο στον κόσμο, επειδή θεραπεύει διάφορες διαταραχές και ασθένειες.

- Είναι κατάλληλο για την θεραπεία της ρινικής συμφόρησης, δεν φέρει παρενέργειες και εγγυάται ανακούφιση.

- Είναι κατάλληλο για την θεραπεία του κρυώματος και του βήχα.

- Έχει μικροβιοκτόνο χαρακτήρα, γι' αυτό και χρησιμοποιείται για να σκοτώσει τα μικρόβια, επίσης λειτουργεί ως παρασιτοκτόνο και εντομοκτόνο.

Θεραπευτικές ιδιότητες

Το αιθέριο έλαιο καμφοράς είναι περισσότερο γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες οι οποίες είναι οι εξής: αναλγητικό, αντισηπτικό, αντιφλεγμονώδες, επουλωτικό, αντικαταθλιπτικό, διεγερτικό, καθαρτικό, εντομοκτόνο, αντιπυρετικό, διουρητικό, εφιδρωτικό και υπερτασικό.

Το αιθέριο έλαιο της καμφοράς είναι κατάλληλο για την μείωση των μυϊκών πόνων, της αρθρίτιδας αλλά και των ρευματισμών, επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δερματικές παθήσεις σαν αντισηπτικό.

Χώρα προέλευσης: Κίνα

Ασφαλής χρήση

Μην χρησιμοποιείτε τα αιθέρια έλαια αδιάλυτα στο σώμα. Χρησιμοποιήστε ένα έλαιο βάσης όπως: αμυγδαλέλαιο, τζοτζόμπα κ.α. και ρίξτε σε αναλογία 10ml (έλαιο βάσης), έως 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο.

Όλα τα αιθέρια έλαια είναι πολύ δυνατά και πρέπει να αποφεύγονται από εγκύους και παιδιά κάτω των 5 ετών, ενώ άτομα με καρδιοπάθειες και υπέρταση να τα χρησιμοποιούν με προσοχή και ιατρική συμβουλή.

Μην εκτίθεστε στον ήλιο όταν έχετε χρησιμοποιήσει κάποιο αιθέριο έλαιο από εσπεριδοειδή όπως (Λεμόνι, Πορτοκάλι κ.α.) για 5 ώρες γιατί δημιουργεί ερεθισμούς του δέρματος και φωτοευαισθησία.

Οι πληροφορίες που δίνονται για το προϊόν έχουν αντληθεί από βιβλία και διάφορα συγγράμματα βοτανολογίας και έρευνες. Το προϊόν δεν είναι φάρμακο, ούτε υποκαθιστά την φαρμακευτική αγωγή. Εάν δεν είστε σίγουροι για το προϊόν που θέλετε, συμβουλευτείτε  τον γιατρό η τον φαρμακοποιό σας πριν προβείτε σε αγορά, διαφορετικά αποδέχεστε ότι αγοράζετε το προϊόν με δική σας ευθύνη.

Αποθηκεύστε σε ξηρό και δροσερό μέρος. Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά. Store in cool and dry place. Keep out of reach of children.

Παρόμοια προϊόντα

Αιθέριο Έλαιο Λευκόδεντρο (Κατζεπουτ) - Cajeput
Αιθέριο Έλαιο Λευκόδεντρο (Κατζεπουτ) - Cajeput

Μειώνει τους πόνους στις αρθρώσεις και τους μύες, τους σπασμούς και την αρθρίτιδα

2.30€

Αιθέριο Έλαιο Τανατσέτο - Blue Tansy
Αιθέριο Έλαιο Τανατσέτο - Blue Tansy

Βοηθά στην ανάπλαση του δέρματος.

2.80€

Αιθέριο Έλαιο Σανδαλόξυλο Ινδικό- Sandalwood Indian
Αιθέριο Έλαιο Σανδαλόξυλο Ινδικό- Sandalwood Indian

Θρέφει το δέρμα και καταπολεμά τις ατέλιές του.

11.50€

Αιθέριο Έλαιο Λιβάνι - Copal Resin
Αιθέριο Έλαιο Λιβάνι - Copal Resin

Μειώνει τους πόνους στις αρθρώσεις, τους μυϊκούς πόνους και τους πόνους της αρθρίτιδας.

5.90€

Αιθέριο Έλαιο Κλημεντίνη - Clementine
Αιθέριο Έλαιο Κλημεντίνη - Clementine

Πλούσιο σε Βιταμίνη C, καταπολεμά τα σημάδια της γήρανσης.

2.00€